MTB trail Silkeborg Ikast-Brande Kommune

Altitude Profile (43 ft to 253 ft)

Altitude range

210 ft

Total climb

791 ft

Total descent

787 ft

GPSies-Index 2.6 ClimbByBike-Index 11.98 Fiets-Index 0.04


About this track

Quality of track
Length
6.43 miles
Coordinates
1041 (2 parts)
Viewed
464 time(s)
Downloaded
88 time(s)

Ratings

Landscape
(1)
Condition
(1)
Technique
(1)
Fun factor
(1)
Description of track
(1)
round trip

6.43 miles

Activity, suitable for

Download as
Distance using elevation data
Report track
No reduction, all points will be used (Trackpoints: 1041)
  • or

 

Track simplification
Description

Nordskoven - blå rute - 10,5 km med ca. 240 højdemeter

Ruten er det officielle spor, godkendt af Naturstyrelsen. Ruten er for mountainbikere der mestrer grundlæggende teknik på cyklen. Følgende beskrivelse er med start ved Skydebanen, Århusvej 60. Der er også et startpunkt ved Sejs Hundeskov ved Sejsvej.

Singletracket starter efter man passerer banestien, skydebanen og grusvejen Skydebanevej. Ruten går mod uret rundt, dvs. man starter med at dreje til højre. Der er afmærkningen god.
Efter 0,5 km rammer man "Serpentineren", en rigtig bjergopkørsel med switch backs. Ved toppen deler sporet sig i blå og sort. Efter 100 flade meter krydser man en grusvej og glider den næste km gennem en klippegrøntbevoksning kendt som "Nobilisserne", på et snoet singletrack, før man rammer den hurtige, men noget bublede nedkørsel mod viadukten. I bunden (2 km) krydser man lige det røde/sorte spor og drejer til venstre på grusvejen der hedder Skovriderens Vej.

Den fortsætter man af ca 500 m, før man drejer til venstre på den lille opkørsel der går under navnet "De Forelskede Træer". Kig op når du kører mellem de to tætstående træer lige før du rammer "hylden", så ved du hvorfor.

Hylden er en dejlig flow-sektion på ca. 200 m i varieret skov. Så rammer man "Ulvehovedopkørslen". Her splitter ruten to gange før man når toppen. Begge gange holder man til højre, for at følge de blå rute.

Ved toppen (3,2 km) flader det ud og efter man har passeret granerne og den tidligere meget mudrede bøgebevoksning, kommer man til en dejlig sektion i høj halvåben fyrreskov. Her deler sporet sig flere gange - blå holder altid til venstre - før man krydser grusvejen Ulvehovedvej og kører op til den flade sektion der hedder Sokær. Denne sektion er helt nyanlagt på et snoet singletrack i granskoven, for at få den væk fra den mudrede bøgeskov og skovningssporene, hvor den tidligere lå.

Efter en kort ned- og opkørsel samt endnu en nedkørsel med en lumsk rod i et højresving, kommer man over til det helt nye spor "Kæberasleren" (4,8 km). Navnet har sporet fået da man under sporbygningsarbejdet fandt kæben fra et rådyr. Sporet har desuden både pukler, rødder og sving som kan udfordre alle. Hvis det er for let, sætter du bare farten op. De første 100 m er i åben fyrreskov. Så drejer sporet til venstre og bliver mere råt i den tættere granbevoksning.

I bunden rammer man "Sejs-krydset" som godt kan virke forvirrende, men det er SSSL ved at få styr på. Inden længe vil forløbet forhåbentlig virke logisk og let at følge. Man kan dreje til venstre, eller man kan tage "Sejs-sløjfen" med (ca. 1 km ekstra). I så fald drejer sporet drejer til højre og går, stadig i de tætte graner, først på en teknisk hylde, senere i mere åben granskov, hele vejen ned til rutens andet startpunkt ved Sejsvej og Sejs Hundeskov. For letteste mulighed, hold til venstre. Det eneste der kan ske er, at du rammer grusvejen og må følge den til bunden.

Hvis du bare vil følge runden drejer du til venstre fra grusvejen, ind på en velanlagt opkørsel. For at komme til startpunktet fortsætter du ned til grusvejs-T-krydset og drejer til venstre under viadukten.

Hvis du starter fra Sejsvej og Sejs Hundeskov (6,3 km) kører du under viadukten og holder til højre i grusvejs-T-krydset. Efter 50 m starter det velanlagte singletrack inde til højre.

Singletracket er godt nok velanlagt, men enkelte steder meget vådt - især om vinteren. Sporet fører dig tilbage til "Sejs-krydset", hvor du fortsætter stort set ligeud på en noget teknisk opkørsel til en hylde i åben fyrreskov. Snart falder man en anelse igen og krydser en sti i bunden af slugten, før man kører ind på en smal opadgående hylde, der følger slugten til toppen.

På toppen (7,9 km) krydser man grusvejen og falder hurtigt ned i slugten på den anden side, helt ned til bunden (8,5 km), hvor man drejer til venstre på Skydebanevej. Det går stærkt og der er både skyllerender og bremseribber, så hold fast, kontroller farten og hold vægten godt bagover.

Man følger Skydebanevej ca. 500 m, før man drejer ind på et snoet singletrack, som nærmest er blevet et signatur-stykke for sporet. Der kan komme fart på, men træerne står tæt, så pas på hvis du kører med bredt styr.

Sektionen er ca. 500 m, før man igen krydser Skydebanevej (9,6 km) og stiger op til "S-svinget" - to store berms, der fortsætter i et rutsjebanestykke, før man er tilbage ved Skydebanen (10,2 km). Turen er slut og du kan rulle tilbage til P-pladsen.

More information
More attributes
hilly  signposted/marked  crowded  GPS recorded  singletrail  track 

No comments posted.

To add a new comment, please login first

Starting Coordinates

N 56°09.988' E 9°35.274'
N 56°9'59.331" E 9°35'16.488"
N +56.1664809 E +9.58791352

Ending Coordinates

N 56°09.991' E 9°35.278'
N 56°9'59.469" E 9°35'16.734"
N +56.1665193 E +9.58798167

More information: Link to us

If you would like to link to this track, just copy the code and paste it into your source code:

copy
copy
copy
copy
  • QR Code - Track To Go
    QR Code
  • QR Codes are a popular type of two-dimensional barcode, which can be read by any device that has the appropriate software installed. Get this track as mobile URL to your mobile phone (requires QR code reader on your mobile phones).