Cycle race Amsterdam

Altitude Profile (-22 ft to 54 ft)

Altitude range

76 ft

Total climb

416 ft

Total descent

472 ft

GPSies-Index 14.74 ClimbByBike-Index 146.8 Fiets-Index 0


About this track

Quality of track
Length
91.20 miles
Coordinates
2963
Viewed
174 time(s)
Downloaded
18 time(s)

Ratings

Landscape
(1)
Condition
(1)
Technique
(1)
Fun factor
(1)
Description of track
(1)
round trip

91.20 miles

Activity, suitable for

Download as
Distance using elevation data
Report track
No reduction, all points will be used (Trackpoints: 2963)
  • or

 

Track simplification
Description
ondagochtend 6 uur was het verzamelen om te vertrekken naar Amsterdam voor de Dam tot Dam fietsclassic met de leden Jan, Mark, Hans, Paul en Ikzelf(Martijn). Stipt 6:00 zaten we dan ook in de auto nadat we alle fietsen op de auto gezet hadden. Het was op dat moment nog erg mistig,wat later zou opklaren naar mooi fietsweer, en hebben rustig moeten rijden richting Amsterdam. Eenmaal aangekomen hadden we al snel de parkeer plek gevonden waar we de auto neer konden zetten om daarna verder met de fietsen te gaan naar de start op te dam. Doordat iedereen zich goed had voorbereidt zaten we snel op de fiets en dat was ook wel nodig want we moesten tussen 8:00 en 8:30 vertrekken en dit was noodzakelijk want anders konden we niet meer door de IJ-tunnel. Op de weg naar de start gingen we door stukken van Amsterdam waar we normaal nooit kwamen was heel leuk om te zien. We moesten zelfs met de pont het IJ-kanaal over en niet met zijn vijfen maar per 240 fietser dus het was flink proppen om dat pontje.  Langs de grachten fietsend keken we onze ogen uit wat we allemaal tegen kwamen voor aparte figuren die de bed nog moesten gaan opzoeken. Bijna bij de Dam aangekomen moesten we de gevaren van amsterdam trotseren oftewel de trams met hun leuken railse en was terecht dat we voorzichtig reden want er was al iemand gevallen voor ons. Eenmaal bij de start gekomen was een stempel halen en vertrekken maar voor onze tocht van 140km. Maar natuurlijk moesten we eerst Amsterdam weer zien uit te komen.

Eenmaal uit amsterdam konden we lekker ons tempo gaan rijden en kregen we al een snel mensen in ons wiel die het wel leuk vonden om met ons mee te rijden. Natuurlijk had je weer veel mensen die eerst hard voor bij komen en daarna weer met bosje terug ziet zakken wel humor. Het eerste gedeelte van de tocht hadden een zwakke wind tegen wat goed te doen was en lekker ons tempo konden blijven draaien. Eenmaal alkmaar achter ons gelaten te hebben ging we weer met een lus naar het zuiden richting volendam waarbij wij ook de wind in onze rug kregen. Hierdoor leek het soms wel op freewheelen en konden we een lekker tempo draaien van 35/37 km/h. Hierdoor schoten we lekker op onderweg hebben we nog wel een aantal stops gehad waar we de tijd genomen hebben om even lekker wat AA te drinken en natuurlijk de vertrouwde krentbol of een sultana naar binnen te werken. De wegen waar mooi een rustig waardoor vrij lang met een grote groep hebben gereden onderleiding van teamafdaal :).

Met Amsterdam in ons vizier schoten naar de laatste verzorgingpost de laatste kilometers ook voorbij en heeft iedereen goed gereden. In Amsterdam was het natuurlijk weer een drukte van jawelste maar dat heeft ook wel weer wat. Nadat we onze laatste stempel en prullaria opgehaald hadden was het tijd voor een lekker broodje beenham en wat fris of bier om de behaalde overwining te vieren. Daarna hebben we ons naar de parkeerplek begeven en zijn we wedergekeerd naar etten-leur met voldoening.
More attributes
flat  suitable for families  GPS recorded  solid  cycle path  onroad 

No comments posted.

To add a new comment, please login first

Starting Coordinates

N 52°22.343' E 4°53.665'
N 52°22'20.584" E 4°53'39.908"
N +52.3723845 E +4.89441898

Ending Coordinates

N 52°22.373' E 4°53.577'
N 52°22'22.414" E 4°53'34.620"
N +52.3728929 E +4.89295014

More information: Link to us

If you would like to link to this track, just copy the code and paste it into your source code:

copy
copy
copy
copy
  • QR Code - Track To Go
    QR Code
  • QR Codes are a popular type of two-dimensional barcode, which can be read by any device that has the appropriate software installed. Get this track as mobile URL to your mobile phone (requires QR code reader on your mobile phones).