MTB-Trail Silkeborg Ikast-Brande Kommune

Höhenprofil (13 m bis 77 m)

Höhendifferenz

64 m

Gesamtanstieg

241 m

Gesamtabstieg

240 m

GPSies-Index 2,6 ClimbByBike-Index 11,98 Fiets-Index 0,04


Über diese Strecke

Qualität der Strecke
Länge
10,35 km
Geo-Koordinaten
1041 (2 Teilstrecken)
Angezeigt
464 mal
Herunter geladen
88 mal

Bewertungen

Landschaft
(1)
Anspruch / Kondition
(1)
Technik
(1)
Spaßfaktor
(1)
Strecken-Beschreibung
(1)
Rundkurs

10,35 km

Aktivität, geeignet für

Download als
Entfernung mit Geländesteigung
Strecke melden
Keine Reduzierung, alle Punkte werden ausgeliefert (Anzahl der Punkte: 1041)
  • oder

 

Strecke glätten
Beschreibung der Strecke

Nordskoven - blå rute - 10,5 km med ca. 240 højdemeter

Ruten er det officielle spor, godkendt af Naturstyrelsen. Ruten er for mountainbikere der mestrer grundlæggende teknik på cyklen. Følgende beskrivelse er med start ved Skydebanen, Århusvej 60. Der er også et startpunkt ved Sejs Hundeskov ved Sejsvej.

Singletracket starter efter man passerer banestien, skydebanen og grusvejen Skydebanevej. Ruten går mod uret rundt, dvs. man starter med at dreje til højre. Der er afmærkningen god.
Efter 0,5 km rammer man "Serpentineren", en rigtig bjergopkørsel med switch backs. Ved toppen deler sporet sig i blå og sort. Efter 100 flade meter krydser man en grusvej og glider den næste km gennem en klippegrøntbevoksning kendt som "Nobilisserne", på et snoet singletrack, før man rammer den hurtige, men noget bublede nedkørsel mod viadukten. I bunden (2 km) krydser man lige det røde/sorte spor og drejer til venstre på grusvejen der hedder Skovriderens Vej.

Den fortsætter man af ca 500 m, før man drejer til venstre på den lille opkørsel der går under navnet "De Forelskede Træer". Kig op når du kører mellem de to tætstående træer lige før du rammer "hylden", så ved du hvorfor.

Hylden er en dejlig flow-sektion på ca. 200 m i varieret skov. Så rammer man "Ulvehovedopkørslen". Her splitter ruten to gange før man når toppen. Begge gange holder man til højre, for at følge de blå rute.

Ved toppen (3,2 km) flader det ud og efter man har passeret granerne og den tidligere meget mudrede bøgebevoksning, kommer man til en dejlig sektion i høj halvåben fyrreskov. Her deler sporet sig flere gange - blå holder altid til venstre - før man krydser grusvejen Ulvehovedvej og kører op til den flade sektion der hedder Sokær. Denne sektion er helt nyanlagt på et snoet singletrack i granskoven, for at få den væk fra den mudrede bøgeskov og skovningssporene, hvor den tidligere lå.

Efter en kort ned- og opkørsel samt endnu en nedkørsel med en lumsk rod i et højresving, kommer man over til det helt nye spor "Kæberasleren" (4,8 km). Navnet har sporet fået da man under sporbygningsarbejdet fandt kæben fra et rådyr. Sporet har desuden både pukler, rødder og sving som kan udfordre alle. Hvis det er for let, sætter du bare farten op. De første 100 m er i åben fyrreskov. Så drejer sporet til venstre og bliver mere råt i den tættere granbevoksning.

I bunden rammer man "Sejs-krydset" som godt kan virke forvirrende, men det er SSSL ved at få styr på. Inden længe vil forløbet forhåbentlig virke logisk og let at følge. Man kan dreje til venstre, eller man kan tage "Sejs-sløjfen" med (ca. 1 km ekstra). I så fald drejer sporet drejer til højre og går, stadig i de tætte graner, først på en teknisk hylde, senere i mere åben granskov, hele vejen ned til rutens andet startpunkt ved Sejsvej og Sejs Hundeskov. For letteste mulighed, hold til venstre. Det eneste der kan ske er, at du rammer grusvejen og må følge den til bunden.

Hvis du bare vil følge runden drejer du til venstre fra grusvejen, ind på en velanlagt opkørsel. For at komme til startpunktet fortsætter du ned til grusvejs-T-krydset og drejer til venstre under viadukten.

Hvis du starter fra Sejsvej og Sejs Hundeskov (6,3 km) kører du under viadukten og holder til højre i grusvejs-T-krydset. Efter 50 m starter det velanlagte singletrack inde til højre.

Singletracket er godt nok velanlagt, men enkelte steder meget vådt - især om vinteren. Sporet fører dig tilbage til "Sejs-krydset", hvor du fortsætter stort set ligeud på en noget teknisk opkørsel til en hylde i åben fyrreskov. Snart falder man en anelse igen og krydser en sti i bunden af slugten, før man kører ind på en smal opadgående hylde, der følger slugten til toppen.

På toppen (7,9 km) krydser man grusvejen og falder hurtigt ned i slugten på den anden side, helt ned til bunden (8,5 km), hvor man drejer til venstre på Skydebanevej. Det går stærkt og der er både skyllerender og bremseribber, så hold fast, kontroller farten og hold vægten godt bagover.

Man følger Skydebanevej ca. 500 m, før man drejer ind på et snoet singletrack, som nærmest er blevet et signatur-stykke for sporet. Der kan komme fart på, men træerne står tæt, så pas på hvis du kører med bredt styr.

Sektionen er ca. 500 m, før man igen krydser Skydebanevej (9,6 km) og stiger op til "S-svinget" - to store berms, der fortsætter i et rutsjebanestykke, før man er tilbage ved Skydebanen (10,2 km). Turen er slut og du kan rulle tilbage til P-pladsen.

Weitere Infos unter
Mehr Eigenschaften
hügelig  beschildert/mark.  belebt, bevölkert  GPS erfasst  Singletrail  Fahrweg / Wirtschaftsweg 

Es sind noch keine Kommentare vorhanden.

Melde dich an, um einen neuen Kommentar zu schreiben

Koordinaten des Startpunktes

N 56°09.988' E 9°35.274'
N 56°9'59.331" E 9°35'16.488"
N +56.1664809 E +9.58791352

Koordinaten des Endpunktes

N 56°09.991' E 9°35.278'
N 56°9'59.469" E 9°35'16.734"
N +56.1665193 E +9.58798167

Weitere Infos unter: Link zu uns

Falls du von deiner Webseite auf diese Strecke verlinken oder als iFrame einbetten möchtest, dann kopiere einfach folgenden Codeschnippsel und binde ihn an einer beliebigen Stelle in deinem Quellcode ein:

kopieren
kopieren
kopieren
  • QR Code - Track To Go
    QR Code
  • QR-Codes sind zweidimensionale Barcodes, die jedes Gerät interpretieren kann, auf dem eine QR-Code-Software installiert ist. Lade dir die URL dieser Strecke einfach auf dein Smartphone herunter (erfordert QR Code Software auf deinem Smartphone).