Barrierefreie Rollstuhlroute Modave Vierset-Barse Liège

Höhenprofil (113 m bis 278 m)

Höhendifferenz

165 m

Gesamtanstieg

516 m

Gesamtabstieg

519 m

GPSies-Index 5,48 ClimbByBike-Index 41,79 Fiets-Index 0,07


Über diese Strecke

Qualität der Strecke
Länge
40,30 km
Geo-Koordinaten
555
Wegepunkte
5
Angezeigt
24 mal
Herunter geladen
0 mal

Bewertungen

Landschaft
(0)
Anspruch / Kondition
(0)
Technik
(0)
Spaßfaktor
(0)
Strecken-Beschreibung
(0)
Rundkurs

40,30 km

Aktivität, geeignet für


Download als
Entfernung mit Geländesteigung
Strecke melden
Keine Reduzierung, alle Punkte werden ausgeliefert (Anzahl der Punkte: 555)
  • oder

 

Strecke glätten
Beschreibung der Strecke

handbikeroute 'Marchin – Havelange'  (prov. Luik en Namen) (B) heen en terug

Afstand   40 km heen en terug samen. Voor een inkorting of uitbreiding zie verder hieronder.

Kenmerken
De route gaat over een voormalige spoorweg: Ravel L126. Het wegdek is uitstekend. Het plaatsje Marchin ligt vlakbij het begin, maar je ziet het niet liggen. Van Marchin tot Havelange is de route voornamelijk licht stijgend. Het eerste deel, van Marchin naar Pont de Bonne, gaat door een dal. Dit is het mooiste deel. Het doet parkachtig aan. Na Pont de Bonne zijn er een paar open stukken.

Mogelijke startpunten
1) Langs de Vallée du Hoyoux (N641)(WP1)(B50.492326; L5.256194). Met de navigatie is dit ‘Vallée du Hoyoux, Modave’. Modave zelf ligt veel verder zuidelijk. Daar moet je echter niet heen. Vanuit Maastricht is deze parkeerplaats 78 km; vanuit Brussel 94 km. Vanuit Huy (Vlaams: Hoei), richting Modave, ligt de parkeerplaats op 5,3 km na de rotonde. Je passeert de grote fabriekshallen van Arcelor met de kerk links. Daarna kom je bij fabriekshallen rechts, waar met grote letters ‘REG3.Reg4’ staat. Direct hierna zijn er in de bocht naar rechts verkeersremmende voorzieningen met o.a. een rood-witte band in de middenas van de weg. Op deze plek is rechts een parkeerplaats voor het Ravel-pad. Ook gaat hier de Ravel naar de andere kant van de hoofdweg. Het pad ligt langs de parkeerplaats. Vanaf hier ga je met de handbike RA in noordelijke richting, 1,7 km richting Huy, naar het keerpunt (tevens einde Ravel-pad). Hier keer je om en rijd je weer terug, langs de parkeerplaats, en vervolgens verder steeds licht klimmend.

2) Rue de la Gare, Pont de Bonne (WP2)(B50.451276; L5.285859). Vanuit Huy rijd je richting Modave. Na 12 km ga je op de TKr RA en direct LA (richting Modave) en direct, achter het eerste huis links, weer LA (zie P-bord). Dit is de Rue de la Gare. Iets verder ligt de parkeerplaats. Hierlangs loopt het Ravel-pad. Een nadeel van deze parkeerplaats is dat je over een stukje grind moet om op het pad te komen. Hier heb je iemand nodig die je even duwt. Een bord geeft aan: LA Ciney; RA Marchin of Huy. Je kunt zelf kiezen welk gedeelte van het traject je eerst doet.

3) Rue de la Gendarmerie, Clavier-Station (WP3)(B50.427965; L5.323081). Op de kaart staat mogelijk   ‘Val Clavia’, maar dit moet je niet intypen. Vanuit Durbuy is deze parkeerplaats 16 km; vanuit Stavelot 56 km; vanuit Marche-en-Famenne 25 km, en vanuit Diant 43 km. In de straat zelf en bij de Spar-supermarkt zijn parkeervakken, ook voor invaliden. Het Ravel-pad loopt vlak langs de parkeervakken achter de Spar. Om op het traject te komen moet je echter even 100 à 200 meter terugfietsen in de Rue de la Gendarmerie; dan LA, waar het pad de weg kruist. Je hebt de keuze om rechtsaf te gaan richting Pont de Bonne en vervolgens naar het keerpunt bij Marchin, of linksaf naar het keerpunt bij het dichterbij gelegen Havelange.

Deze parkeerplaats ligt 16 km van Huy. Je rijdt vanuit Huy richting Modave. Na 12 km, op de TKr, in Pont de Bonne, ga je RA en direct LA richting Modave (vervolg N641). Op 2 km na Modave ga je RA, en na 400 meter LA de Rue de la Gendarmerie in.

Eindpunt
Doordat het een heen-en-weer-route is, is je eindpunt gelijk aan je startpunt.

Mogelijke keerpunten
Een van de keerpunten ligt bij Marchin. Dit is het laagste punt van de route (WP4). Het laatste stuk tot het keerpunt is als volgt. Op 1,5 km na de oversteek van de hoofdweg gaat het Ravel-pad onder deze zelfde hoofdweg door. Op 200 meter daarna eindigt het pad bij de hoofdweg. Hier keer je om.

Het andere keerpunt ligt bij bij Havelange. Dit is mogelijk het hoogste punt van de route (WP5). Het laatste stuk tot het keerpunt is als volgt.   Na Les Avins, dat met het kerkje mooi in het landschap ligt, zie je schuin rechts de enigszins hoog gelegen kerk van Havelange. Daarna gaat het Ravel-pad een weg over die naar het centrum van Havelange leidt. Nog voor de oversteek keer je om voor de weg terug. 

Veiligheid
In de herfst liggen er bijna overal bladeren op het traject. Er is dus groot slipgevaar met het voorwiel als je plotseling remt.

Inkorting en uitbreiding
Doordat het een heen-en-weer-route is en geen rondrit, kun je zelf bepalen of je wel of niet eerder omkeert.

Een uitbreiding is mogelijk door vanaf het keerpunt in Havelange door te fietsen, maximaal 15 km tot Ciney. Met dit stuk heb ik nog geen ervaring. Later maak ik er een aparte route van.

Horeca
Alleen in Pont de Bonne is een horeca-gelegenheid, namelijk een friterie, waar je buiten kunt zitten voor o.a. koffie of andere drank. Je komt er via de hierboven aangegeven parkeerplaats. Helaas gaat dat moeilijk met een rolstoel.
In Clavier (station) kom je langs een Sparwinkel.

Website
http://cheminsdurail.be/voies-vertes/wallonie/ligne/126 (korte beschrijving in het Frans in omgekeerde richting vanaf Ciney)

Samensteller    Paul de Jong; reacties naar   pdejong28@yahoo.com  

Overige handbikeroutes in Nederland, België en Duitsland van Paul de Jong
of: klik op ‘Pdejong’ (rechtsboven onder naam route) voor o.a. een overzichtskaart met alle routes
of:
www.handbiken.nl/Routes
of:
www.handbiken.nl > toerroutes (of via menubalk boven, of via menuknop links boven: naar onder scrollen)
of:
www.gpsies.com/mapThumb.do?username=Pdejong   > ‘lijst van alle tracks’

Eisen waaraan deze handbikeroutes voldoen
geen lange teksten voor de route-aanduidingen;
geen hobbelig of moeilijk berijdbaar wegdek, tenzij uiterst kort;
geen korte of lange hellingen waar slippend voorwiel leidt tot stilstand en gevaarlijk achteruitglijden;
geen moeilijke of gevaarlijke oversteekpunten, behalve een enkele keer in de uitbreiding;
geen noodzaak van helpende begeleider, behalve een enkele keer in de uitbreiding;
beschrijving van geschikte parkeerplaats(en) voor de start;
aanduidingen van bijzondere situaties;
streven naar afstanden tussen de 30 en 40 km, soms met mogelijkheid van uitbreiding of inkorting.

 

 

 

 

 

 

 

Mehr Eigenschaften
eben  familiengerecht  barrierefrei  fest  Fahrradweg / Fahrradstraße 

Es sind noch keine Kommentare vorhanden.

Melde dich an, um einen neuen Kommentar zu schreiben

Koordinaten des Startpunktes

N 50°29.504' E 5°15.411'
N 50°29'30.299" E 5°15'24.698"
N +50.4917499 E +5.25686058

Koordinaten des Endpunktes

N 50°29.526' E 5°15.376'
N 50°29'31.560" E 5°15'22.572"
N +50.4921000 E +5.25627000

Weitere Infos unter: Link zu uns

Falls du von deiner Webseite auf diese Strecke verlinken oder als iFrame einbetten möchtest, dann kopiere einfach folgenden Codeschnippsel und binde ihn an einer beliebigen Stelle in deinem Quellcode ein:

kopieren
kopieren
kopieren
  • QR Code - Track To Go
    QR Code
  • QR-Codes sind zweidimensionale Barcodes, die jedes Gerät interpretieren kann, auf dem eine QR-Code-Software installiert ist. Lade dir die URL dieser Strecke einfach auf dein Smartphone herunter (erfordert QR Code Software auf deinem Smartphone).