Barrierefreie Rollstuhlroute De Rijp Alkmaar

Höhenprofil (-5 m bis 3 m)

Höhendifferenz

8 m

Gesamtanstieg

75 m

Gesamtabstieg

74 m

GPSies-Index 2,68 ClimbByBike-Index 25,44 Fiets-Index 0


Über diese Strecke

Qualität der Strecke
Länge
25,37 km
Geo-Koordinaten
402
Wegepunkte
1
Angezeigt
16 mal
Herunter geladen
0 mal

Bewertungen

Landschaft
(0)
Anspruch / Kondition
(0)
Technik
(0)
Spaßfaktor
(0)
Strecken-Beschreibung
(0)
Rundkurs

25,37 km

Aktivität, geeignet für


Download als

Entfernung mit Geländesteigung
Strecke melden
Keine Reduzierung, alle Punkte werden ausgeliefert (Anzahl der Punkte: 402)
  • oder

 

Strecke glätten
Beschreibung der Strecke

  

handbikeroute ‘De Rijp en de Schermer’ (Nd.-Holland, NL)


Afstand     25,3 km. Zie ook uitbreidingen en inkortingen.


Mogelijke startpunten / eindpunten
Wollandje, gelegen aan de westkant van De Rijp (WP1)(B52.560021;L4.843812). Vanuit Alkmaar is dit 17,2 km (19 min.); vanuit Amsterdam 33 km (33 min.), en vanuit Haarlem 40 km (38 min.). Je komt op de route door na de parkeerplaats RA te slaan, en direct LA (Westeinde) naar knooppunt 62.
Kleine parkeerplaatsen zijn er in de dorpjes Noordeinde (oostkant van weg; zie bord met ‘P’) en Driehuizen (noordkant). Ze liggen langs de route, bij of langs de weg door het dorp. Je kunt altijd dwars parkeren.  
Vanuit Driehuizen is de route-aanduiding voor de onderste lus in omgekeerde richting. Zelf heb ik die richting niet gefietst; dus kan ik daar niets over zeggen.
Op de GPS-kaart is de route ingetekend vanaf startplaats Wollandje.


Kenmerken
De route gaat over dijkwegen van de 17 e -eeuwse polder ‘De Schermer’ en door kleine rustige dorpjes met lintbebouwing van kleine huisjes als dorpskern, wat kenmerkend is voor het landelijk karakter van de regio West-Friesland in Noord-Holland. Buiten de dorpen is het wegdek van asfalt; in de dorpen liggen smalle straatklinkers waar je goed overheen kunt.  


Knooppunten
Je fietst een knooppuntenroute door van het ene genummerde knooppunt naar het andere genummerde knooppunt de bordjes te volgen met het nummer van het knooppunt. De nummers noteer je vooraf op een papiertje. Onderweg is er bij een knooppunt vaak een kaartje te zien met een plattegrond van het gebied en de nummers van de knooppunten daarop. De route kun je dus bij elk knooppunt aanpassen aan jouw wensen.


Route-aanduiding met knooppunten  
Bij start op Wollandje in De Rijp: RA, meteen LA – 62-58- in West-Graftdijk niet langs kerkje, maar rechts aanhouden naar 60-61-62-82-81-80-58-62-Wollandje.
Bij start in Noordeinde: zuidelijke richting - 62-58- in West-Graftdijk niet langs kerkje, maar rechts aanhouden naar 60-61-62-82-81-80-58-62-richting 82-Noordeinde.
Bij start in Driehuizen (afstand wordt dan 23,6 km): zuidelijke richting – 80-58- 62-61-60-58-62-82-81- richting 80. Op de GPS-kaart staat de route ten dele in tegengestelde richting.


Opmerking 1
Het stuk 58-62 / 62-58 doe je dubbel, de tweede keer in tegengestelde richting, behalve bij start in Driehuizen.
Opmerking 2
De route bestaat uit twee lussen onder elkaar. Het dorp Graft is een soort scharnierpunt. Bij start in De Rijp kom je tijdens de tocht één keer weer in De Rijp en drie keer in Graft.   Bij start in Noordeinde kom je tijdens de tocht één keer weer in Noordeinde en drie keer in Graft. Bij start in Driehuizen kom je tijdens de tocht twee keer in West-Graftdijk en twee keer in Graft.
Opmerking 3
Het aardige dorp Schermerhorn heb ik niet in de route kunnen opnemen vanwege de twee keer dat de N-weg overgestoken moet worden, weliswaar met stoplichten, maar met een te steil hellinkje bij 27. Ook blokkeert de afwezigheid van een fietspad langs het stukje N-weg vlak onder Schermerhorn een uitgebreidere rondrit.


Uitbreiding 1 Bij knooppunt 62 kun je over de dijkweg naar knooppunt 29 gaan en eventueel iets verder tot de N-weg, en vervolgens   weer terug naar 62. Er komt dan 8,4 km   bij (heen en terug samen).
Uitbreiding 2
  Bij knooppunt 82 kun je over de dijkweg naar 27 gaan en vervolgens weer terug naar 82. Er komt dan 6,8 km bij (heen terug samen). Als je zowel uitbreiding 1 als uitbreiding 2 neemt, komt er 15,2 km bij.
Uitbreiding 3
In plaats van 82 – 81 kun je een uitbreiding nemen die bij Stompetoren komt. Dit routegedeelte wordt dan 82 – 27- richting 79 – 1 e weg LA – T-kruising RA – 1 e weg LA – 81. Er komt dan 8 km bij. Het stuk van 27 richting 29 is echter eentonig, en het stuk LA voor Stompetoren heb ik niet gedaan; wel denk ik dat dit stuk weg in orde is.


Inkorting 1
Je kunt alleen de onderste lus nemen. Hierin zitten de knooppunten 62-58-60-61-62. De afstand is 11,2 km. Bij start in Noordeinde of Driehuizen moet je er wel eerst naartoe fietsen in zuidelijke richting.
Inkorting 2
Je kunt alleen de bovenste lus nemen. Hierin zitten de knooppunten 62-82-81-80-58-62. De afstand is 12,3 km. De dorpen Noordeinde en Driehuizen liggen op deze ingekorte route. Wie het toeristendorp De Rijp erbij wil nemen, gaat bij 62 heen en weer richting 61.


Horeca
Het toeristisch dorp De Rijp heeft horeca.
Zoals ook elders in West-Friesland kom je een enkele keer een bord tegen met het woord RUST. Dit betekent dat een particulier voor een zeer lage prijs buiten op een zitje koffie en thee aanbiedt met bijvoorbeeld een koek.


Websites met knooppunten
Op een viertal websites kun je de routes op een kaartje oproepen door op de nummers van de knooppunten te klikken. Ook komen steeds meer details over de wegen te voorschijn als je inzoomt. Bovendien kun je tussen de knooppunten klikken als je een knooppunt niet wilt volgen. Dit kan echter niet bij ‘fietsnet.be’.
1)
www.route.nl Van alle vier is deze het prettigst in gebruik. Aan de linker bovenkant vind je (na even wachten)    ‘routeplanner’. Met diep inzoomen kun je zien of een weg wel of niet verhard is. Bij onverhard zie je tussen de groene streepjes alleen rode streepjes.
2)
www.fietsnet.be Let op   ‘be’ op het eind.
3)
www.fietseropuit.nl Rechtsboven klik je op   ‘knooppunten’. Onderaan vind je de bedieningsknoppen, waaronder het in- en uitzoomen.
4)
www.fietsersbond.nl Rechtsboven klik je op   ‘routeplanner’. Andere belangrijke knoppen zijn   ‘LF en knooppunten’, ‘meer opties’ en   ‘plan route’.   De routeplanner is voor knooppuntenroutes enigszins omslachtig in gebruik.

websites     www.laagholland.nl    www.landvanleeghwater.nl


Samensteller     Paul de Jong; reacties naar    pdejong28@yahoo.com  


Overige handbikeroutes in Nederland, België en Duitsland van Paul de Jong
of: klik op ‘Pdejong’ (rechtsboven onder naam route) voor o.a. een overzichtskaart met alle routes
of: www.handbiken.nl/Routes
of: www.handbiken.nl > toerroutes (of via menubalk boven, of via menuknop links boven: naar onder scrollen)
of: www.gpsies.com/mapThumb.do?username=Pdejong   > ‘lijst van alle tracks’


Eisen waaraan deze handbikeroutes voldoen
geen lange teksten voor de route-aanduidingen;
geen hobbelig of moeilijk berijdbaar wegdek, tenzij uiterst kort;
geen korte of lange hellingen waar slippend voorwiel leidt tot stilstand en gevaarlijk achteruitglijden;
geen moeilijke of gevaarlijke oversteekpunten, behalve een enkele keer in de uitbreiding;
geen noodzaak van helpende begeleider, behalve een enkele keer in de uitbreiding;
beschrijving van geschikte parkeerplaats(en) voor de start;
aanduidingen van bijzondere situaties;
streven naar afstanden tussen de 30 en 40 km, soms met mogelijkheid van uitbreiding of inkorting


 

 

Mehr Eigenschaften
eben  beschildert/mark.  familiengerecht  barrierefrei  fest  Straße 

Es sind noch keine Kommentare vorhanden.

Melde dich an, um einen neuen Kommentar zu schreiben

Koordinaten des Startpunktes

N 52°33.607' E 4°50.602'
N 52°33'36.450" E 4°50'36.178"
N +52.5601252 E +4.84338283

Koordinaten des Endpunktes

N 52°33.621' E 4°50.591'
N 52°33'37.296" E 4°50'35.484"
N +52.5603600 E +4.84319000

Weitere Infos unter: Link zu uns

Falls du von deiner Webseite auf diese Strecke verlinken oder als iFrame einbetten möchtest, dann kopiere einfach folgenden Codeschnippsel und binde ihn an einer beliebigen Stelle in deinem Quellcode ein:

kopieren
kopieren
kopieren
  • QR Code - Track To Go
    QR Code
  • QR-Codes sind zweidimensionale Barcodes, die jedes Gerät interpretieren kann, auf dem eine QR-Code-Software installiert ist. Lade dir die URL dieser Strecke einfach auf dein Smartphone herunter (erfordert QR Code Software auf deinem Smartphone).