Mountainbike Tour Tielt-Winge Tielt Vlaams Brabant

Höhenprofil (21 m bis 92 m)

Höhendifferenz

71 m

Gesamtanstieg

605 m

Gesamtabstieg

606 m

GPSies-Index 6,37 ClimbByBike-Index 51,2 Fiets-Index 0,01


Über diese Strecke

Qualität der Strecke
Länge
50,82 km
Geo-Koordinaten
1265
Angezeigt
37 mal
Herunter geladen
4 mal

Bewertungen

Landschaft
(0)
Anspruch / Kondition
(0)
Technik
(0)
Spaßfaktor
(0)
Strecken-Beschreibung
(0)
Rundkurs

50,82 km

Aktivität, geeignet für

Download als
Entfernung mit Geländesteigung
Strecke melden
Keine Reduzierung, alle Punkte werden ausgeliefert (Anzahl der Punkte: 1265)
  • oder

 

Strecke glätten
Beschreibung der Strecke

Erg mooie maar pittige MTB tocht door (allicht) het mooiste stukje van het Hageland.

Zie ook video op Youtube van deze route: 
(met workout muziek) 
https://www.youtube.com/watch?v=3GmEUWozj_Q 
(zonder muziek) 
https://www.youtube.com/watch?v=mP7KStjG6LM

BESCHRIJVING: 
Vertrekpunt is Houwaart dorp. 
Eerst gaat route over de Houwaartseberg. Hier worden direct al enkele beklimmingen aangedaan. Best wel steile, maar ook vrij technische beklimmingen. 
Via korte doorsteek naar rand van Tielt-Winge, gaat tocht naar de Tienbunder in Houwaart. Hier werden de pas aangelegde single tracks in het parcours verwerkt.

Via de Kaaskorf nemen de wat moeilijkere afdaling van de Houwaartseberg en steken door naar de Roeselberg. Deze beklimming doen we via de lastige en technische beklimming in het Walenbos.

Vervolgens gaat tocht richting het Troostembergbos en het Kasteel van Horst.

Na het kasteel van Horst, steken we door richting de heuvelrug van Nieuwrode, nl. St Job. Ook hier wacht er ons een technische beklimming over de typische ijzerzandstenen ondergrond. Er volgt een korte tocht over de flank van deze heuvelrug, om dat via een erg mooie, lange en technische afdaling koers te zetten naar Wezemaal.

We rijden ahw rond de Beninksberg en rijden achter het benzinestation op de E314 achterdoor. Nu volgt een korte, venijnige en (weer...) technische klim in een door het water (en de mountainbikers?) uitgeholde ijzerzandstenen wand van de berm van de E314. Via het Hellegat en 't Rot gaat het nu richting Gelrode/Aarschot bos. Erg mooie natuur.

We steken de ring van Aarschot over en nemen de locaal erg gekende kuitenbijter naar de Orleanstoren. Nu volgen enkele spectaculaire passages over de steile bergflank rond Aarschot. Impressionant. Via een weer technische klim door het bos van Aarschot (Leiberg) komen we in de vlakte van Schoonhoven. 
Hier kan de grote molen gedraaid worden, maar na de bocht naar rechts volgt de steile asfalt klim van Huiskens (Rillaar).

We steken de E314 over en komen weer aan in het grote bos van de Houwaartseberg. We rijden nu langzaamaan bergafwaarts en kunnen tegen hoge snelheid vaart zetten richting Kriesberg in Nieuwrode. Er volgt weer een typisch Hagelandse afdaling door de holle weg van deze Kriesberg.

We zetten nu koers richting finale. 
Eerst nog even de holle weg van de Jansberg in Nieuwrode omhoog, om dan aan te komen aan het begin van de meest spectaculaire en technische afdaling van de Houwaartseberg t.h.v. de Wijngaardstraat. 
Tussen de wijnranken door word je naar deze bochtige, steile, technische afdaling geleid. Let nog even op voor de paaltjes en ev. tegenliggers, en draai vervolgens de grote molen tot aan het start/eindpunt in Houwaart dorp.

Enjoy the ride ! 
Laat ons zeker weten wat jullie van deze rit vonden ! 

Mehr Eigenschaften
hügelig  barrierefrei  einsam, ruhig  weich  rau  Querfeldein  Pfad / Fußweg  Singletrail 

Es sind noch keine Kommentare vorhanden.

Melde dich an, um einen neuen Kommentar zu schreiben

Koordinaten des Startpunktes

N 50°56.039' E 4°51.589'
N 50°56'02.340" E 4°51'35.388"
N +50.9339836 E +4.85983014

Koordinaten des Endpunktes

N 50°56.034' E 4°51.594'
N 50°56'02.076" E 4°51'35.64"
N +50.9339100 E +4.85990000

Weitere Infos unter: Link zu uns

Falls du von deiner Webseite auf diese Strecke verlinken oder als iFrame einbetten möchtest, dann kopiere einfach folgenden Codeschnippsel und binde ihn an einer beliebigen Stelle in deinem Quellcode ein:

kopieren
kopieren
kopieren
  • QR Code - Track To Go
    QR Code
  • QR-Codes sind zweidimensionale Barcodes, die jedes Gerät interpretieren kann, auf dem eine QR-Code-Software installiert ist. Lade dir die URL dieser Strecke einfach auf dein Smartphone herunter (erfordert QR Code Software auf deinem Smartphone).