Rennrad Tour Venlo Venlo

Höhenprofil (17 m bis 92 m)

Höhendifferenz

75 m

Gesamtanstieg

720 m

Gesamtabstieg

721 m

GPSies-Index 9,49 ClimbByBike-Index 84,7 Fiets-Index 0,01


Über diese Strecke

Qualität der Strecke
Länge
84,46 km
Geo-Koordinaten
1032
Wegepunkte
6
Angezeigt
2 mal
Herunter geladen
0 mal

Bewertungen

Landschaft
(0)
Anspruch / Kondition
(0)
Technik
(0)
Spaßfaktor
(0)
Strecken-Beschreibung
(0)
Rundkurs

84,46 km

Aktivität, geeignet für

Download als
Entfernung mit Geländesteigung
Strecke melden
Keine Reduzierung, alle Punkte werden ausgeliefert (Anzahl der Punkte: 1032)
  • oder

 

Strecke glätten
Beschreibung der Strecke

Deze track start vanuit de parkeerplaats bij de wielerbaan van Herungerberg in Venlo.
De track (tegen de wijzers van de klok in) gaat langs de Groote Heide, het zweefvliegveld en vervolgens Duitsland in langs Slot Krickenbeck en langs de twee aanpalende meren (opletten: bij mooi weer kunnen er veel wandelaars op het gecombineerde voetpad/fietspad aanwezig zijn). Het Hinsbecker heuvelland (Hinsbecker Höhen) wordt letterlijk nog even links gelaten. 

Via Sassenfeld en het geasfalteerde fietspad over een voormalige spoorlijn gaat de track richting de Süchtelner Höhen, het heuvelland rond de plaats Süchteln. Hier krijg je drie klimmetjes voor de kiezen (alledrie met max. 9% stijging). Daarna gaat de track naar de Hinsbecker Höhen. Een afdaling van 6% brengt je in Hinsbeck en dan volgt de beklimming van de Oberstraße met maximaal 10% stijging. Daarna gaat de track door het dal van de rivier de Nette en via het bosgebied van de Wankumer Heide richting Herongen.

Rond Herongen liggen ook enkele heuvels, de Heronger Höhen. Op deze track pak je twee klimmetjes mee van de Heronger Höhen (maximaal 7% stijging). Via het Nederlands dorpje Schandelo en natuurgebied Zwart Water kom je in Venlo (wijk 't Ven). Vlak voor het eind van de rit moet je nog een steilrand opklimmen via de Genraydelweg (maximaal 9% stijging).

Kenmerkend voor deze track zijn de vele geasfalteerde wegen afgesloten voor autoverkeer (m.u.v. landbouwverkeer), deze wegen noemt men in Duitsland wirtschaftswegen. De wirtschaftwegen op deze track zijn vaak in goede toestand. In het begin moet je wel rekening houden met hobbelig asfalt (en soms gaten) in de geasfalteerde weg door de bossen die Nederland met Duitsland verbindt. In Viersen (na de beklimming van de Benzenberg) volg je even een betegeld fietspad aan de linkerkant van de weg, welke even steil afdaalt en onder moet je linksaf slaan. Doorgaande wegen worden zoveel mogelijk vermeden, maar worden daarom wel vaker gekruist (dat betekent soms goed opletten bij het oversteken). Al met al betekent het dat deze route minder geschikt is voor grote groepen. Het landschap is gevarieerd: licht heuvelachtig, vaak gaat de track door weiden en akkerlanden en langs boerderijen, enkele keren gaat de track door bosgebied. In totaal liggen er 10 noemenswaardige beklimmingen op de track, waarbij de hoogteverschillen variëren van 20 tot 40 meter.

Bilder / Videos

Bilder zur Strecke

Es sind noch keine Kommentare vorhanden.

Melde dich an, um einen neuen Kommentar zu schreiben

Koordinaten des Startpunktes

N 51°22.485' E 6°12.925'
N 51°22'29.114" E 6°12'55.506"
N +51.3747540 E +6.21541857

Koordinaten des Endpunktes

N 51°22.479' E 6°12.902'
N 51°22'28.775" E 6°12'54.144"
N +51.3746600 E +6.21504000

Weitere Infos unter: Link zu uns

Falls du von deiner Webseite auf diese Strecke verlinken oder als iFrame einbetten möchtest, dann kopiere einfach folgenden Codeschnippsel und binde ihn an einer beliebigen Stelle in deinem Quellcode ein:

kopieren
kopieren
kopieren
  • QR Code - Track To Go
    QR Code
  • QR-Codes sind zweidimensionale Barcodes, die jedes Gerät interpretieren kann, auf dem eine QR-Code-Software installiert ist. Lade dir die URL dieser Strecke einfach auf dein Smartphone herunter (erfordert QR Code Software auf deinem Smartphone).