MTB-Trail Silkeborg Ikast-Brande Kommune

Höhenprofil (25 m bis 89 m)

Höhendifferenz

64 m

Gesamtanstieg

373 m

Gesamtabstieg

373 m

GPSies-Index 3,67 ClimbByBike-Index 13,59 Fiets-Index 0,03


Über diese Strecke

Qualität der Strecke
Länge
12,20 km
Geo-Koordinaten
1399 (2 Teilstrecken)
Angezeigt
228 mal
Herunter geladen
64 mal

Bewertungen

Landschaft
(2)
Anspruch / Kondition
(2)
Technik
(1)
Spaßfaktor
(2)
Strecken-Beschreibung
(2)
Rundkurs

12,20 km

Aktivität, geeignet für

Download als
Entfernung mit Geländesteigung
Strecke melden
Keine Reduzierung, alle Punkte werden ausgeliefert (Anzahl der Punkte: 1399)
  • oder

 

Strecke glätten
Beschreibung der Strecke

Nordskoven - rød rute - 12,3 km med ca. 375 højdemeter

Ruten er det officielle spor, godkendt af Naturstyrelsen. Ruten er for mountainbikere med god teknik på cyklen. Følgende beskrivelse er med start ved Skydebanen, Århusvej 60. Der er også et startpunkt ved Sejs Hundeskov ved Sejsvej.

Singletracket starter efter man passerer banestien, skydebanen og grusvejen Skydebanevej. Ruten går mod uret rundt, dvs. man starter med at dreje til højre. Der er afmærkningen god.
Efter 0,5 km står man ved bunden af "Serpentineren". Her drejer man til højre og følger det utydelige spor, først fladt, så stejl op i granskov. Efter endnu en flad, men rodfyldt, ujævn sektion, knækker man skarpt til højre ned ad "Devils Drop 2". Pas på ikke at ryge ned ad den sort - den er vild!

Efter droppet kæmper man sig lige op på en knold, før det tekniske singletrack fortsætter hundrede meter ned til grusvejen "Rævebakken" (1,1 km). Den krydser man og kommer over i en sektion der kan være noget mudret om vinteren. Man knækker let til venstre op på et dige, før man drejer til højre ved gyngen i træet. Så klatrer man op på knolden, gennem et par hårnålesving, og falder så ned til højre igen til Grusvejen. Den følger man ca. 100 m til venstre, før man igen drejer til venstre op ad "Stairway To Heaven". Den er lækker og du er god hvis du kommer rundt i det svære venstresving.

Når du når toppen, er der en del spor og afmærkningen er ikke-eksisterende, men følg GPS-tracket, så kommer den igen når du krydser grusvejen (2,1 km).

Efter ca. 200 flade m, krydser sporet en sti og du kommer ind i en ung bøgebevoksning, hvor sporet snor sig, før det falder i en vild og snæver nedkørsel. I bunden vrider du dig mellem træerne, før du krydser den blå rute og fortsætter over i et traverserende naturligt singletrack med masser af rødder.

Efter nogen hundrede meter drejer sporet venstre rundt langs skræntens fod og ind i en hullet og ALTID mudret sektion. Dette forløb bliver erstattet af en helt ny sløjfe inden længe.

Indtil da krydser man grusvejen og kører op ad en lidt træls skovsti (især om vinteren), før man drejer til højre og klatrer helt til toppen. Herfra falder man i en vild og temmelig forgrenet nedkørsel til endnu en lidt træls skovvej, som man fortsætter ned af til højre. Efter ca. 100 m drejer man rundt til venstre og hen ad hylden. Snart støder den blå rute til og de følges ad denne dejlige flow-sektion, hen til "Ulvehovedopkørslen" (4 km). Op ad Ulvehovedopkørslen splitter ruten to gange før man når toppen. Begge gange holder man til venstre på de naturlige rodfyldte tracks, for at følge de røde rute.

Ved toppen flader det ud og efter man har passeret granerne og den tidligere meget mudrede bøgebevoksning, kommer man til en dejlig sektion i høj halvåben fyrreskov. Her deler sporet sig flere gange - rød holder altid til højre og man får et par lækre rutsjeture og til sidst et stort berm, før man krydser grusvejen Ulvehovedvej og kører op til den flade sektion der hedder Sokær. Her følges blå og rød rute. Denne sektion er helt nyanlagt på et snoet singletrack i granskoven, for at få den væk fra den mudrede bøgeskov og skovningssporene, hvor den tidligere lå.

Efter en kort ned- og opkørsel samt endnu en nedkørsel med en lumsk rod i et højresving, kommer man over til det helt nye spor "Kæberasleren" (6 km). Navnet har sporet fået da man under sporbygningsarbejdet fandt kæben fra et rådyr. Sporet har desuden både pukler, rødder og sving som kan udfordre alle. Hvis det er for let, sætter du bare farten op. De første 100 m er i åben fyrreskov. Så drejer rød rute til venstre og følger "den gamle" nedkørsel til Sejskrydset. Den øverste del er en straightliner af en rystetur, før man drejer til højre, traverserer lidt og falder ned i et naturligt, teknisk singletrack, der ender ved "Sejs-krydset" som godt kan virke forvirrende. Det er SSSL ved at få styr på. Inden længe vil forløbet forhåbentlig virke logisk og let at følge.

Man kan dreje til venstre og fortsætte rundt, eller man kan tage "Sejs-sløjfen" med (ca. 1 km ekstra). I så fald drejer sporet til højre og går, stadig i de tætte graner, først på en teknisk hylde, senere i mere åben granskov, hele vejen ned til rutens andet startpunkt ved Sejsvej og Sejs Hundeskov. Hold til højre når sporet deler sig, så får du de små bakker og tekniske bidder med.

Når du rammer grusvejen fortsætter du lige over (lidt til venstre) på det velanlagte singletrack, hvis du vil videre rundt. For at komme til startpunktet drejer du til højre, ned til grusvejs-T-krydset og drejer til venstre under viadukten.

Hvis du starter fra Sejsvej og Sejs Hundeskov (7,3 km) kører du under viadukten og holder til højre i grusvejs-T-krydset. Efter 50 m starter det velanlagte singletrack inde til højre.

Singletracket er godt nok velanlagt, men enkelte steder meget vådt - især om vinteren. Sporet fører dig tilbage til "Sejs-krydset", hvor du fortsætter stort set ligeud på en noget teknisk opkørsel til en hylde i åben fyrreskov. Snart falder man en anelse igen og krydser en sti i bunden af slugten, før man kører ind på en smal opadgående hylde, der følger slugten til toppen.

På toppen (8,9 km) krydser man grusvejen og falder ned i slugten på den anden side. Efter 50 m knækker rød rute til højre og traverserer frem til "Den Røde Sløjfe" (9,3 km). Bare rolig, du ved når du rammer den! Det er 800 m robust anlagt bred turbo-flow der ender i et 180 graders berm, en double og s står du på stien i bunden af slugten og griner.

Rød fortsætter ved at man knækker til venstre, ind på en rigtig problematisk sektion langs bunden af skråningen. Denne sektion bliver inden længe sløjfet og erstattet af en både hårdere, sjovere og vigtigst af alt, tørrere sektion.

Man følger stort set foden af skrænten rundt og forsøger at holde sig til det mest tilkørte spor, før man knækker ned til højre og krydser grusvejen Skydebanevej. Så er man igen på blå rute, på et snoet singletrack, som nærmest er blevet et signatur-stykke for Nordskovsporet. Der kan komme fart på, men træerne står tæt, så pas på hvis du kører med bredt styr.

Sektionen er ca. 500 m, før man igen krydser Skydebanevej og stiger op til "S-svinget" - to store berms, der fortsætter i et rutsjebanestykke, før man er tilbage ved Skydebanen (12,1 km). Turen er slut og du kan rulle tilbage til P-pladsen.

Weitere Infos unter
Mehr Eigenschaften
hügelig  beschildert/mark.  belebt, bevölkert  GPS erfasst  rau  Singletrail  Fahrweg / Wirtschaftsweg 

Es sind noch keine Kommentare vorhanden.

Melde dich an, um einen neuen Kommentar zu schreiben

Koordinaten des Startpunktes

N 56°09.989' E 9°35.275'
N 56°9'59.367" E 9°35'16.531"
N +56.1664911 E +9.58792551

Koordinaten des Endpunktes

N 56°09.986' E 9°35.275'
N 56°9'59.208" E 9°35'16.523"
N +56.1664467 E +9.58792308

Weitere Infos unter: Link zu uns

Falls du von deiner Webseite auf diese Strecke verlinken oder als iFrame einbetten möchtest, dann kopiere einfach folgenden Codeschnippsel und binde ihn an einer beliebigen Stelle in deinem Quellcode ein:

kopieren
kopieren
kopieren
  • QR Code - Track To Go
    QR Code
  • QR-Codes sind zweidimensionale Barcodes, die jedes Gerät interpretieren kann, auf dem eine QR-Code-Software installiert ist. Lade dir die URL dieser Strecke einfach auf dein Smartphone herunter (erfordert QR Code Software auf deinem Smartphone).